Ga naar de inhoud

Eendracht maakt kracht

Buro Bries

Welkom op de Eendracht. Een zorgzame wijk voor jong en oud waar we naar elkaar omkijken om samen vooruit te kijken. Een luisterwandeling en podcast over een bijzonder gebied in verandering.

Eendracht Maakt Kracht is voortgevloeid uit een van de negen projecten die is opgestart vanuit het Groninger Zorgakkoord. Vier zorgaanbieders slaan in het mooie Appingedam de handen ineen voor het beantwoorden van de zorgvraag van de toekomst: Nu samen vooruitkijken hoe we straks naar elkaar omkijken. Oftewel, hoe kunnen we zorgen dat een nieuwe zorglocatie in de toekomst een onderdeel wordt van de wijk?

In een serie van interview-middagen spraken we met een breed palet aan mensen over deze toekomst. Appingedammers, ambtenaren, ontwikkelaars, cliënten, verzorgenden, toekomstige bewoners en oud-werknemers van de kartonfabriek gingen met ons in gesprek over hun dromen en ideeën voor dit gebied.  Deze gesprekken legden we vast in een luisterwandeling op locatie en een podcast.

Een verhaal gemaakt met en voor Damsters over de bijzondere geschiedenis en kansrijke toekomst van De Eendracht.

Ben jij benieuwd naar alle ideeën? En naar het verloop van het project? Neem dan zeker een kijkje in de kleurrijke eindrapportage!

Of beluister zelf de podcast thuis of op locatie in Appingedam.

foto Ronny Benjamins
foto Ronny Benjamins
foto Ronny Benjamins

in samenwerking met Buro Bries, Gemeente Eemsdelta, Cosis, 's Heeren Loo, De Zijlen, De Hoven fotografie Ronny Benjamins fotografie