Ga naar de inhoud

Genereus Groningen

de Stadmakerij

Het Stadspark in Groningen - een inclusief park voor iedereen

Het Stadspark in Groningen is een plek voor iedereen. Toch zijn er veel Stadjers, studenten, expats en toeristen die het park nog niet, of niet in zijn volledigheid hebben ontdekt. En dat is jammer, want het Stadspark is heeft haar bezoeker veel te bieden. 

Vanuit de Stadmakerij deed ik mee aan een designsprint en onderzocht ik in een team van bewoners, ambtenaren en creatieven de generositeit en diversiteit in het Stadspark van Groningen. We gingen aan de slag met de vraag: “Hoe wordt diversiteit een vanzelfsprekend en verrijkend bestanddeel van het vernieuwde Stadspark van Groningen?” Aan de hand van de verschillende ritmes van de bezoeker van het park onderzochten we deze vraag. Ons onderzoek en onze bevindingen legden we vast in inspirerend magazine wat we deelden met de planmakers en betrokkenen en zo gaven we een diversiteitsboost voor het vernieuwde Stadspark van Groningen.

Je kan het magazine hier lezen.

Genereus Groningen
Genereus Groningen
Genereus Groningen

in samenwerking met Genereus Groningen,  de Stadmakerij, Gemeente Groningen, Max Pogrzeba, Trudy Heijne, strangergirlsclub